Helaas nog geen doorstart gehad, wanneer iemand zich hier toe geroepen voelt
om dit te doen
, zou super zijn!

Hoor dit graag!

Olga ten Brummelaar stelt op haar erf aan de Roudaalterweg 20 in Markelo een mooi stuk grond tussen de nieuw aangeplante appelboompjes ter beschikking voor moestuintjes voor kinderen. Samen met Henriëtte van den Kieboom is het idee voor de MOESTUINCLUB uitgewerkt.

Dankzij een bijdrage van de Stichting Hessenheemfonds Markelo (https://www.hessenheemfondsmarkelo.nl) kan de Moestuinclub van start gaan!

Aanmelden kan in overleg.
Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen meedoen met de Moestuinclub. Elk kind krijgt 2 m² voor zichzelf ter beschikking. Ook maken we nog een gedeelte tot gezamenlijke moestuin en maken we een composthoop.

 

De kinderen komen 26 keer – iedere week - tussen 15 maart en 15 september  naar hun ‘eigen’ moestuin, iedere week op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.30 uur, om onder toezicht hun moestuin in te zaaien, te verzorgen, water te geven, en uiteindelijk de eigen geteelde groenten te oogsten. Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen.

Iedere vrijdagmiddag krijgen de kinderen drinken en iets lekkers. (Bij allergieën en diëten zelf eten en drinken meegeven.)

Uiteraard is er op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.30 uur ook altijd minimaal 1 volwassene aanwezig.

moestuinclubmarkelo-moestuinenvoorkinderen-roudaalterweg20-twentsescharrel.nl

Op het terrein van ten Brummelaar zijn ook varkens, kippen, konijnen, koeien, kalveren, paarden, poezen, honden en nog veel meer dieren. Op de boerderij wordt biologisch geteeld. De deelnemers leren ook het belang van kringloop processen. De kinderen gaan laagdrempelig kennismaken met de natuur. Hopelijk kunnen we nog meer organiseren, zoals het bezoek aan een echte imker.

 

Aanmelden en betaling

Aanmelden kan per 1 januari 2021 door een mailtje te sturen naar olga@twentsescharrel.nl of door het invullen van de contactpagina. 
Aanmelden uiterlijk 1 maart 2021.
Kosten: € 25,- all in per persoon, bij de start in één keer te voldoen.

Wel graag even in het mailbericht het volgende vermelden:
  -Voornaam en achternaam deelnemer
  -Leeftijd deelnemer
  -Adres deelnemer
  -Telefoonnummer ouder(s) deelnemer
  -E-mailadres ouder(s) deelnemer

 

Betalen mag bij de eerste bijeenkomst:  €25,00 all in, voor het gehele seizoen.

 

Voor meer informatie kunt u ook bellen met:

Olga ten Brummelaar op 06-4024 1140.